U trendu

Ministar Kosova: Ruski hakeri napali sajtove kosovskih institucija

Ruski hakeri su napali sajtove kosovskih institucija, Predsedništva i kabineta premijera, ali su sajtovi brzo osposbljeni – objavio je ministar odbrane Ejup Maćedonci.

„Grupa ruskih hakera je pokrenula sajber-napad na Kosovo kao osvetu za moju izjavu podrške Ukrajini“ – izjavio je Maćedonci za RT, dok je bio u Poljskoj na konferenciji „Defense 24“.

U tekstu ruskih hakera pominje se govor tog kosovskog ministra koji je, po njihovim rečima, rekao da je „Kosovo spremno da ponudi vojnu pomoć Ukrajini“.

„Kosovo je spremno da se pridruži kolektivnim naporima za podršku odbrani Ukrajine. Trebalo bi više da razmišljaju o ovome…“ – napisali su hakeri na ruskom, pominjući ministra Maćedoncija.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala je saopštila da „Rusija izvodi hibridni napad na Kosovo“.

Gervala je na mreži „Iks“ rekla da „ruski hibridni napad na Kosovo“ dolazi nakon najave podrške Kosova Ukrajini vojnom opremom.

„Rusija danas na hibridni način napada Kosovo posle naše najave podrške vojnom opremom Ukrajini radi njene opravdane odbrane od genocidne ruske agresije. Iz genocida Srbije nad Kosovom znamo da samo vojna sredstva zaustavljaju genocid“ – napisala je Gervala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.