U trendu

Ministarstvo: Na Pešteri idućeg petka demonstracija napada združenih snaga Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane je danas najavilo da će združene snage Vojske Srbije na privremenom poligonu „Pešter“ u petak, 19. aprila, demonstrirati osposobljenost za izvođenje napadne operacije.

To je navedeno u saopštenju o tome da je u centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje bila prva provera osnovne individualne obučenosti vojnika generacije mart 2024. na dobrovoljnom služenju vojnog roka i da su oni „u potpunosti savladali sve sadržaje obučavanja“.

Tim vojnicima predstoji premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za svoje specijalnosti, a potom i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Uz to se na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije nastavljaju intenzivne vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi „Vihor 2024“. Vežbajuće jedinice su na teren izašle početkom ove nedelje, a najsloženija aktivnost će biti na poligonu „Pešter“ u petak.

Najavljeno je da će u skladu s namenom i dobijenim zadacima, komande i jedinice uvežbavati planiranje i izvođenje borbenih dejstava u operaciji odgovora na krizu na kopnu, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.