U trendu

Ministarstvo odbrane Srbije: Vučević nema veze s Banjskom, Kurtijeve besprizorne laži

Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je danas navode premijera Kosova Aljbina Kurtija da iza napada u Banjskoj stoji novosadski klan na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

To Ministarstvo je u saopštenju pozvalo međunarodnu zajednicu da „neodložno reaguje“ kako bi se zaustavila, kako je ocenilo, „zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Srbiji i njenim zvaničnicima“.

Kurti je na Fejsbuku napad u Banjskoj nazvao „paravojnim i terorističkim“, te dodao da je Vučević predsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je Kurti objavio „besprizorne laži“, te ga optužilo da, isto to radi, svakodnevno, u sklopu medijske kampanje, „protiv države Srbije i njenog rukovodstva“.

Naglasilo je da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu od ključnog značaja da se vlasti u Prištini primoraju „da odmah prekinu svakodnevni teror“ nad Srbima, da implementiraju sve sporazume i da formiraju Zajednicu srpskih opština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар