U trendu

Ministarstvo prosvete pozvalo fakultete da preispitaju opravdanost većih školarina

Ministarstvo prosvete pozvalo je danas visokoškolske ustanove da pre nego što donesu odluke, još jednom preispitaju opravdanost povećanja iznosa školarina za narednu školsku godinu za samofinansirajuće studente.

Ovu preporuku Ministarstvo je uputilo na zahtev Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) i Studentske konferencije akademija strukovnih studija i visokih škola (SKASSS), a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da podržava odgovorno opredeljenje većine visokoškolskih ustanova u Srbiji da ne povećavaju visinu školarina za samofinansirajuće, kojim pokazuju brigu za položaj studenata i doprinose povećanju obuhvata maturanata koji nakon završene srednje škole nastavljaju svoje školovanje na visokoškolskim ustanova.

Ministarstvo prosvete nastaviće da razgovara sa predstavnicima studentskih predstavničkih tela i visokoškolskih ustanova o školarinama u želji da se pronađu kompromisna rešenja koja obezbeđuju očuvanje materijalnog položaja samofinansirajući studenata, ali i ne ugrožavaju finansijsku održivost ustanova, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar