Ministarstvo: Završni ispit iz srpskog danas polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred

Završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika na kraju osnovne škole polagaće danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Učenici osmog razreda će u sredu, 19. juna polagati test iz matematike a u četvrtak, 20. juna test iz predmeta po izboru.

U saopštenju se navodi da će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs imati u subotu, 22. juna a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

„Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula“, navodi Ministarstvo prosvete.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.