U trendu

Ministarstvo zdravlja predstavilo centralizovanu Platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja

Ministarstvo zdravlja predstavilo je danas centralizovanu Platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja koja po navodima tog resora, omogućava efikasniju razmenu medicinske dokumentacije i bržu komunikaciju između hitnih službi, maksimalnu zaštitu podataka, uz bržu dijagnostiku i pravovremeno lečenje i zbrinjavanje pacijenata.

Kako je saopštilo to ministarstvo, platforma je za sada implementirana u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije i u beogradskim kliničko-bolničkim centrima „Dr Dragiša Mišović“, „Zvezdara“, „Bežanijska kosa“ i „Zemun“ a u narednih 10 dana u projekat će biti uključen i Institut za ortopediju Banjica i Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu.

„Pored toga što se na ovaj način obezbeđuje sigurna i zaštićena komunikacija između informacionih sistema, medicinska dokumentacija se prosleđuje u realnom vremenu, dok se upotrebom SMS notifikacije kod zdravstvenih radnika postiže brža razmene informacija“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će druga faza implementacije projekta uključiti i Zavod za urgentnu medicinu Beograd.

„Projekat je realizovan u skladu sa novim Zakonom o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, imajući u vidu da se koristi isključivo elektronska dokumentacija“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar