U trendu

Miroslav Aleksić podržao Proglas i pozvao građane da se aktivno uključe u izborne aktivnosti

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ na republičkim izborima Miroslav Aleksić podržao je danas predstavljenu inicijativu „Proglas“ i pozvao građane na aktivno učešće na izborima u decembru i da tako, kako je naveo, „uzmu u svoje ruke državu koju je uzurpirao režim Aleksandra Vučića“.

Aleksić je izjavio da podržava inicijativu kojom su istaknute ličnosti pozvale građane Srbije na aktivnu ulogu u borbi protiv vlasti koja ponižava svoje građane, privatizuje državne institucije i koja je u sprezi sa kriminalom.

„Želim da pohvalim ove ljude jer su hrabro odlučili da se i javno uključe u sva dešavanja u našoj zemlji i tako pokazali odgovornost koja nam je svima neophodna. Želim da pozovem i sve građane naše zemlje koji žele bolju Srbiju i zemlju bez nasilja da slede ove ljude, ostvarene u svojim oblastima i uključe se aktivno u izborni proces“, izjavio je Aleksić.

Aleksić je istakao da samo od građana zavisi u kakvoj će zemlji živeti od 18. decembra, da li će to biti zemlja prošlosti i mračnih devedesetih godina ili zemlja budućnosti spremna da iskoristi sve svoje potencijale u kojoj će funkcionisati sistem i demokratski procesi.

U proglasu koji je pročitala glumica Svetlana Bojković objašnjeno je da aktivna borba građana ne podrazumeva samo suprotstavljanje opštem sunovratu, već i stvaranje Srbije u kojoj takav sunovrat ne može nikad više da se ponovi, te da je zato reč o zajedničkoj borbi koja je zasnovana na lekcijama prošlosti, jasnom uvidu u sadašnjost i koja je posvećena budućnosti.

Potpisnici ove inicijative su: akademik Ljubomir Simović, profesor Vladimir Kostić, bivša rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, sudija Miodrag Majić, profesor Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, profesor Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srđan Golubović, Biljana Stepanović, profesor Filip Ejdus, profesorka Tamara Džamonja Ignjatović, profesor Miodrag Jovanović, Petar Peca Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar