U trendu

Misija OEBS u Srbiji dodelila nagradu LIčnost godine

Misija OEBS u Srbiji uručila je danas nagradu „Ličnost godine“ profesorki beogradskog Pravnog fakuleta Mirjani Drenovak Ivanović i pravniku Ministarstva informisanja i telekomunikacija Dejanu Stojanoviću.

U saopštenju piše da se nagrada dodeljuje građanima Srbije koji su doprineli promovisanju vrednosti i principa za koje se OEBS zalaže. 

Šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu je rekao da su ovogodišnji dobitnici doprineli reformskim procesima koji, kako je ukazao, “ grade trajnu bezbednost, zasnovanu na ljudskim pravima, dobroj upravi i vladavini prava“.

Drenovak Ivanović nagrađena je za doprinos osnivanju Pravne klinike za ekološko pravo i pokretanju master programa Ekološko pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu.

„Pravna klinika je omogućila da 600 studenata i studentkinja studija prava poboljšaju svoje teorijske i praktične veštine i obavi stručnu praksu u državnim institucijama“, naveo je OEBS. 

Stojanović je nagrađen zbog podrške sprovođenju Medijske strategije 2020-2025. godine.

U saopštenju jeo brazloženo da se „Stojanović potrudio da se stavovi svih zainteresovanih strana, uključujući medije i udruženja novinara, odražavaju u medijskim zakonima i politikama“. 

„U svakom procesu reformi, on je doprineo izgradnji poverenja zasnovanog na dijalogu među učesnicima“, naveo je OEBS.

Misija OEBS u Srbiji uručuje nagradu „Ličnost godine“ od 2005., a među dobitnicima su bili poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, novinar Bojan Cvejić i drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar