U trendu

MUP: Uhapšeno pet muškaraca u Beogradu zbog preprodaje droge

Pripadnici policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su I.I. (34), i B.V. (26) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su M.J. (51), K.B. (45) i Š.M. (41) uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz ministarstva unutrašnjih poslova, u ovoj akciji ukupno je zaplenjeno oko 130 grama heroina, oko 130 grama smese paracetamola i kofeina koja služi za uvećanje mase heroina, oko 320 grama amfetamina, četiri bočice metadona i oko šest grama kokaina, kao i manja količina marihuane.

Policija je prilikom pretresa stana u kojem I.I. neprijavljeno živi, pronašla oko 130 grama smese paracetamola i kofeina, oko 320 grama amfetamina, dve elektronske vagice, kao i oko 10 grama heroina.

„I.I. se sumnjiči da je drogu prodavao osumnjičenom B.V. kod koga je policija u motornom vozilu pronašla 120 grama heroina, oko šest grama kokaina i jednu bočicu metadona, kao i 71.000 dinara za koje se sumnja da potiču od prodaje droge. Prilikom hapšenja, B.V. je pokušao da proguta kesicu sa heroinom. Takođe, policija je u stanu gde neprijavljeno boravi B.V. pronašla i oko 200.000 dinara i 2.000 evra, za koje se, takođe, sumnja da potiču od prodaje droge“, navodi se u saopštenju.

K.B. se sumnjiči da je drogu nabavljao od B.V. koji ju je dalje prodavao osumnjičenima M.J. i Š.M.

Policija je kod osumnjičenog K.B. pronašla oko pet grama heroina, dok je kod M.J. takođe pronađeno oko pet grama ove droge, kao i pet grama marihuane i jedna bočica metadona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar