Načelnik Generalšaba Vojske Srbije i komandant Koledža odbrane NATO iz Rima i o regionu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i komandant Koledža odbrane NATO iz Rima Maks Nilsen su razmenili mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, saopštilo je večeras ministarstvo odbrane Srbije

U saopštenju piše da su Mojsilović i Nilsen, koji predvodi polaznike Višeg kursa te obrazovne institucije u poseti Srbiji razgovarali i o promenama u fizionomiji savremenih oružanih sukoba.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima koje Koledž odbrane pruža za usavršavanje i rezultatima dosadašnje saradnje, dodalo je ministarstvo odbrane Srbije.

Mojsilović je dosadašnju saradnju ocenio kao obostrano korisnu, „za sticanje novih znanja i razmenu iskustava među pripadnicima oružanih snaga, i za ukupne odnose i međusobno razumevanje“.

U okviru trodnevne posete Srbiji, Nilsen je sa polaznicima Višeg kursa Koledža odbrane NATO prisustvovao panel-diskusijama u organizaciji Univerziteta odbrane o učešću Srbije u Partnerstvu za mir i zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Prisustvovao je diskusiji o odnosu Srbije i NATO, razvoju sposobnosti Vojske Srbije i angažovanju van granica Srbije, te pitanjima bezbednosti u svetu sa implikacijama na region.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.