NADA: Odluka da Srbija bude domaćin Platinastog vuka štetna, treba je povući

Koalicija NADA ocenila je danas kao štetnu odluku Vlade da Srbija bude domaćin vojne vežbe „Platinasti vuk 23“ sa NATO zemljama predvođenim SAD i zatražila da ona bude povučena.

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, navela je u saopštenju da ta odluka predstavlja i kršenje moratorijuma na učešće u vojnim vežbama, koji je usvojen 2022. godine na početku sukoba u Ukrajini.

„Neučestvovanje u vojnim vežbama bilo je potpuno ispravno, a sada je dodatno značajno imajući u vidu da se Zapad još direktnije uključio u vojni sukob sa Rusijom. Srbija treba da vodi samostalnu politiku, bez svrstavanja ni na jednu stranu“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da organizovanje vojnih vežbi u Srbiji sa NATO zemljama predstavlja „još jedan dokaz da je poslednjih meseci na delu snažan spoljnopolitički zaokret vlasti i svrstavanje Srbije uz Zapad“.

„Nakon nedopustivog i protivustavnog prihvatanja francusko-nemačkog ultimatuma o Kosovu i Metohiji, vlast gazi osnovne državne i nacionalne interese uz izjave podrške zapadnih političara i diplomata“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.