U trendu

NADA: Vanredni izbori u najkraćem roku jedini izlaz iz strašne političke krize

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), zatražila je danas da u „najkraćem mogućem roku“ budu održani vanredni izbori na svim nivoima.

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović ocenio je da jučerašnji događaji u Skupštini Srbije „još jednom potvrđuju da je Srbija u dubokoj političkoj krizi“ koja se, po njegovim rečima, može razrešiti jedino raspisivanjem vanrednih izbora, kako parlamentarnih tako i beogradskih.

„Isključivu odgovornost za strašnu političku krizu u kojoj se nalazimo snose Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Sve podele i tenzije u našem društvu su proizvod specifičnog, da ne kažem nakaradnog načina vladavine Vučića i SNS, otuda je razumljiv bes i gnev građana koji se sve više i sve češće ispoljava“, kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Po njegovim rečima, koalicija NADA spremna je za eventualne vanredne izbore u decembru.

„Nemamo nikakav problem da izbori budu održani u decembru. Po četvrti, peti put jasno kažemo da želimo da vanredni izbori budu održani što pre“, kazao je lider Novog DSS.

Upitan o eventualnoj saradnji sa drugim opozicionom strankama, Jovanović je kazao da je koalicija NADA „potpuno otvorena“ za razgovore sa Dverima i Zavetnicima sa kojima, kako je rekao, dele odgovore na određena fundamentalna pitanja.

„Sa naše strane ćemo pokazati apsolutnu odgovornost. Verujem da građani očekuju ukrupnjavanje političke scene, sešćemo u narednom periodu i videti da li može da se to ukrupnjavanje realizuje“, rekao je Jovanović.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović kazao je da je koalicija NADA „s radošću primila vest da i ostatak opozicije, a i vlast, govore o vanrednim izborima“.

„Izbori su jedini način da se izađe iz ove političke i društvene krize. Smenom vlasti ćemo osloboditi institucije, sudstvo i tužilaštvo će raditi samostalno i u interesu građana. Sad smo taoci jednog čoveka i politike koja svakog dana Srbiju vodi u propast. Što pre smenimo ovu štetočinsku vlast, imaćemo priliku da popravimo šta se popraviti može“, rekao je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar