U trendu

Najmanje 36 sirijskih boraca poginulo u izraelskom napadu kod Alepa

Najmanje 36 sirijskih boraca poginulo je jutros u izraelskom napadu na region Alepa na severu Sirije, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Prema toj nevladinoj organizaciji čije sedište je u Velikoj Britaniji a koja ima veliku mrežu izvora u Siriji, gađano je skladišta raketa libanskog Hezbolaha koji se bore na strani sirijskog režima.

„Najmanje 36 vojinka je poginulo a desetine je ranjeno u izraelskim napadima, koji su bili upereni na zonu blizu aerodroma Alepa, precizirala je Opservatorija.

Vojni izvor na koji se pozvala sirijska zvanična novinska agencija Sana rekao je da ima više poginulih i ranjenih među civilima i vojnicima u izraelskom napadu na vojne položaje oko Alepa.

Taj izvor je rekao da je „izraelski neprijatelj“ izveo vazdušni napad na različite lokacije u Atriji, jugoistočno od Alepa.

Izraelska vojska, na upit Frans presa je odgovorila da ne komentarišu objave medija.

U vazdušnom napadu u četvrtak gađana je stambena zgrada u predgrađu Damaska kada je najmanje dvoje ljudi povređeno, prema sirijskoj zvaničnoj novinskoj agenciji Sana, koja je pripisala taj napad Izraelu.

Zona koja je bila na meti napada smatra se uporištem proiranskih grupa u Siriji.

Izraelska vojska sprovela je stotine vazdušnih udara na Siriju od početka rata u Siriji, a posebno su joj meta proiranske grupe. Izrael je pojačao svoje udare na Siriju od početka rata u Gazi 7. oktobra prošle godine između Izraela i palestinskog islamističkog Hamasa.

Izrael retko daje podatke o svojim udarima ali ističe da neće nikad dozvoliti Iranu, svom velikom neprijatelju, da se učvrsti na izraelskoj granici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar