U trendu

Narodna stranka: Brnabić u Savetu bezbednosti nije pozvala na veto na prijem Prištine u UN

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da premijerka Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN nije rekla „ključne stvari“ za odbranu nacionalnog interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.“Ana Brnabić nije rekla da Srbija nikada neće priznati nezavisnost ‘Kosova’ i nije pozvala stalne članice Saveta bezbednosti Rusiju i Kinu da ulože veto na prijem Prištine u UN ako to pitanje ikada dođe na dnevni red“, rekao je Jovanović na sednici Skupštine Srbije.

U okviru skupštinske rasprave o budžetu za 2024. godinu, Jovanović je rekao da nije tačna tvrdnja ministra finansija Siniše Malog da je inflacija uvezena zbog pandemije i rata u Ukrajini.

„To nije tačno, jer su proizvodi proizvedeni u Srbiji znatno jeftiniji u državama u našem okruženju. Ti proizvodi su jeftiniji u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. U Srbiji su skupi zbog velikih marži“, rekao je Jovanović.

Ocenio je da veliki trgovinski lanci u Srbiji „ogromnim maržama zarađuju na muci naroda“.

„Prošle godine su ostvarili ogromne profite – Dis, Delez, Idea… Svi su ostvarili prihod uvećan za najmanje 130 odsto“, rekao je Jovanović.

Dodao je da je zadatak države „da zaštiti građane, a ne velike trgovinske lance“.

„To znači da je država trebalo da donese zakon o esktraprofitu koji su ostvarili trgovinski lanci i da istovremeno smanji PDV na osnovne životne namirnice sa 10 odsto na jedan odsto“, rekao je šef poslanika Narodne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar