U trendu

Narodna stranka: Država da ograniči marže velikim trgovinskim lancima i smanji PDV na hranu

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da država mora da ograniči marže velikim trgovinskim lancima, da oporezuje njihov ekstraprofit i da smanji porez na dodatu vrednost (PDV) na osnovne životne namirnice na jedan odsto.

Jovanović je na sednici Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara rekao da su veliki trgovinski lanci u prethodnih godinu dana ostvarili „i do 150 odsto veći profit“ i „masno se obogatili na povećanju cena hrane, koje je mnoge građane dovelo do ivice siromaštva“.

„Umesto smanjenja marže i oporezivanja ekstraprofita, predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi sve suprotno dok reklamira parizer koji je, nažalost, jedina dostupna hrana velikom broju građana. Vučić dodatno oporezuje građane povećanjem akciza, a onda taj novac ubacuje u kase trgovinskih lanaca da bi im nadoknadio smanjenje cene parizera“, rekao je Jovanović a prenela Narodna stranka. 

Jovanović je naveo da je „opštepoznato“ da je parizer namirnica „puna štetnih materija“ i da ga neki nutricionisti nazivaju i „otrovom“, ali da „nutricionista Aleksandar Vučić tvrdi da je parizer ‘baš dobra hrana’ dok se istovremeno prostački hvali na društvenim mrežama kako jede najbolje svetske specijalitete“.

„Pravi zazubice narodu, a onda mu se smeje u lice ubeđivanjem da jede parizer jer je ‘baš dobar“, rekao je šef poslanika Narodne stranke.

Komentarišući poslednju rundu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Jovanović je ocenio rekao da je „skupa ‘Dior’ torbica Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević poslužila kao mamac da se pažnja dela javnosti skrene sa onoga što se na pregovorima dogodilo“.

„A dogodilo se to da je Vučić pristao na sve, što je potvrdila i EU. U javnosti se pojavio plan koji je bio na stolu u Briselu i kojim je, između ostalog, predviđeno da Srbija više neće insistirati da se ‘Kosovo’ predstavlja sa zvezdicom niti da se kao oznaka koristi ‘1244’, kao i da se ‘Kosovo’ više ne predstavlja preko UNMIK-a na regionalnim forumima, poput CEFTA“, rekao je Jovanović.

Ocenio je da je Vučić spreman da prihvati „apsolutno sve što mu stranci poture da bi opstao na vlasti, jer mu je vlast važnija od svega, pa i od našeg naroda i Kosova i Metohije“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar