Naslovne strane za četvrtak, 11. jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o obeležavanju Dana sećanja na genocid u Srebrenici, o iskopavanju litijuma u Srbiji, o hapšenjima zbog pranja novca i o drugim temama.

ALO – Izjava ministra finansija Siniše Malog o izmenama Zakona o porodici: Za prvo dete 500.000 za drugo 600.000 dinara.

BLIC – „Balkan gori“, o rekordnim temperaturama. „Mesta na budžetu u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu“, o nepopunjenim mestima na fakultetima u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Nismo ničiji pioni, Srbija vam neće biti plen kao 1999. godine“. „Greška za nas ‘Kobre’ ne postoji“, o strogim kriterijumima i zahtevnim obukama pripadnika elitnih jedinica Vojske Srbije.

DANAS – „Negiranje genocida ruši položaj Srbije u svetu“, piše list o obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Miodrag Jovanović u intervjuu za list kaže „Ustavni sud se ponaša kao slepi branilac samovolje predsednika“. „Projekat ‘Jadar’, spremimo se za najgore“, piše list.

INFORMER – „Litijum je naša šansa!“, o najavi otvaranja rudnika na području Loznice.

KURIR – „Direktno“, naziv teksta u kojem se prenosi izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj najavljuje mogućnost otvaranja rudnika litijuma u zapadnoj Srbiji.

NOVA – „Medijska ofanziva vlasti u službi Rio Tinta, o kampanji medija i promociji iskopavanja litijuma. „Uhapšeni rukovodioci trgovinskog lanca Aman“, o akciji MUP sprovedenoj zbog sumnje na pranje novca.

POLITIKA – „Ursula fon der Lajen lobira za podršku u EP“, piše list. „Oko 150.000 ljudi prošle godine promenilo prebivalište“, o promeni mesta stanovanja u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF – „Veliko pranje para u Amanu“, list piše o hapšenju više odgovornih osoba iz tog trgovinskog lanca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.