Naslovne strane za četvrtak, 20. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za četvrtak, 20. jun 2024. pišu o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Severnoj Koreji, o maturskom ispitu iz matematike na kome je geometrija bila problem velikom broju đaka, i o današnjoj fudbalskoj utakmici između Srbije i Slovenije.

ALO – „Od zapremine kupe zabolela glava“, o utiscima malih maturanata nakon polaganja testa iz matematike. List prenosi izjavu predsednika Narodne stranke Vladimira Gajića da je deo opozijije loše prošao na izborima zato što su antipatriote.

BLIC – „Geometrija, ćorak“, malim maturantima test iz matematike teži od srpskog. List piše da će u reprezentaciji Srbije na EP u meču protiv Slovenije biti „bar dve promene, a Tadić je siguran“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kurtiju nagrada za progon Srba“, licemerje Evrope, piše list. List piše i o kardinalu Kuhariću: „Veličao NDH, sad na korak od sveca“.

DANAS – „Štrajk u Juri zbog malih plata i prljavih toaleta“, radnici u južnokorejskoj fabrici u Leskovcu obustavili rad, sindikat tvrdi da poslovodstvo zastrašuje zaposlene. List piše i da je „Šapić očekivan, ne i siguran izbor“, rok za konstituisanje Skupštine Beograda 18. jul, a izbor gradonačelnika i Gradskog veća do 18. avgusta.

INFORMER – „Zabićemo sloveniji dva ili tri komada“, piše list o predstojećoj utakmici. „Ko udari na Kima, udario je i na Putina“, o bliskosti Severne Koreje i Rusije.

KURIR – „20 srpskih lekara vadilo 12 sati ogroman tumor iz tela dečaka“, o zahtevnoj operaciji. Ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson u intervjuu kaže da je „robna razmena prvi put probila rekord od jedne milijarde funti“.

NOVA – „Ako nešto krene po zlu, lekar i bolnica bi da se oslobode krivice“, od trudnica traže da potpišu skandalozan dokument, piše list. List piše i da „Gladuje 800.000 građana, a vlast prodaje priču o zlatnom dobu“, više od 12 odsto građana Srbije živi ispod linije apsolutnog siromaštva.

POLITIKA – „Priština gasi ognjišta 150 srpskih porodica“, radnicima „Trepče“, oteli kuće, sada ih izbacuju iz stanova. List piše i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa Lajčakom: „Povratak dijalogu leži u hitnom formiranju ZSO“.

SRPSKI TELEGRAF – „Fajzer udara na srce i izaziva pobačaje“, piše list. List piše i da od ishoda današnjeg fudbalskog meča sa Slovenijom zavisi plasman Srbije u dalju fazu takmičenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.