U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 23. maj

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 23. maj 2024. godine najviše pišu o današnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, kao i o predizbornim temama.

BLIC – „Sve se vrti oko broja 100, ko je za, a ko protiv“, o glasanju za rezoluciju o Srebrenici. Zamenica pomoćnika u američkom Stejt departmentu Nikol Čulik za Blic TV navodi „Jedini put je dijalog (Beograda i Prištine) uz pomoć EU“. „Počinje suđenje Urošu Blažiću za masakr kod Mladenovca“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika RS Milorada Dodika o rezoluciji UN o Srebrenici „Potpisan kraj BiH, predlažemo razlaz“. List navodi i da je šefica nemačke diplomatije „Berbokova lično ucenjivala države“ povodom glasanja za tu rezoluciju.“Svet čuo od petoro Srba šta je genocid“, o svedočenju srpskih žrtava na panelu u Ujedinjenim nacijama.

DANAS – „Kopanje litijuma vlast gura odmah posle izbora“, piše list o navodnom lobiranju EU za otvaranje rudnika u Srbiji. „Van Beograda opozicija će biti ozbiljna konkurencija SNS-u“, smatra Bojan Klačar iz CeSID-a.

NOVA – „Manojlović optužuje Đilasa za rušenje liste“, o odluci Višeg suda da obori listu pokreta Kreni-promeni za izbore na Vračaru. „Fantomski birači i dalje ‘žive’ u trafostanicama“, piše list. Nosilac liste „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Vladimir Vrsaljkov za list kaže „Naprednjački balon je pred pucanjem“.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Žrtvama stavljaju žig genocidnog naroda“. Akademik Dragan Simeunović za list navodi „Kolektivna krivica ne može da postoji“. O ostavci upravnika Spomen-parka „Jasenovac“ u tekstu „Pejaković odlazi zbog pritiska desničara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.