U trendu

Naslovne strane za četvrtak 29. februar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 29. februar 2024, pišu o samitu „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“ u Tirani, izveštaju ODIHR o izborima u Srbiji, kao i o tome da li će do 3. marta biti formirana većina u Skupštini grada Beograda, ili će se ići na nove izbore.

ALO – „Pet piva i ode auto“, o primeni novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa samita u Tirani „Kosovo za nas nikad neće biti država“.

BLIC – „Traže metal detektore u školama“, nakon novih incidenata u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi. „Odluka o izborima 3. marta“, o formiranju većine u Skupštini grada Beograda.

VEČERNJE NOVOSTI – „Pobeda Srbije u Tirani: Izbačene sankcije Rusiji i ‘država’ Kosovo“, o samitu „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“. List prenosi izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić o izveštaju ODIHR „Tačka na laži o izbornoj prevari“.

DANAS – Predstavnici opozicije premijerkine ocenjuju izjave o izveštaju ODIHR: „Jeftin alibi Ane Brnabić za domaću upotrebu“. „Žitište primer za ‘Belu knjigu’ o izbornoj krađi“, piše list. O izgradnji Nacionalnog stadiona, u tekstu „Sve će to prekriti lex specialis“.

INFORMER – „OEBS: Izbori su bili pošteni“, o izveštaju ODIHR. List prenosi izjavu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove „Srbi su uvek na pravoj strani istorije“.

KURIR – List piše o izjavi Ane Brnabić u vezi sa formiranjem vlasti u glavnom gradu „Većinu u Beogradu imamo, ogroman pritisak da se vlast formira“. „Jedemo sir koji nije sir, pijemo lažnu kafu i rakiju“, o prevarama potrošača.

NOVA – Pod naslovom „Trka sa vremenom“, list piše o tome da li preporuke ODIHR-a mogu da se usvoje na vreme, ukoliko novi beogradski izbori budu održani 28. aprila. O hapšenju predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, u tekstu „Izjava ministra, medijska hajka, pa onda hapšenje“.

POLITIKA – „Zvicer, Belivuk i Šarić terete se i za ubistva škaljaraca u Grčkoj“, piše list. „Nema sankcija Rusiji, ni državnosti tzv. Kosova“, o zahtevu Srbije za izmene u tekstu deklaracije iz Tirane.

SRPSKI TELEGRAF – Predsednik Srbije se junački izborio u Tirani, piše list o samitu u glavnom gradu Albanije. „Srpski dobrovoljci podeljeni o dva tabora“, o ulozi srpskih državljana koji ratuju na strani Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar