Naslovne strane za petak, 14. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 14. jun pišu o godišnjici zabrane Prištine za uvoz srpske robe, pomeranju male mature za osmake, praćenju opozicionara i drugim temama.

ALO – List piše o nastupu reprezentacije Srbije na Evropkom prvenstvu u fudbalu, u tekstu pod naslovom: „Premijera Srbije“. „Bez doručka ne idite na maturu“, piše list.

BLIC – „Pomera se mala matura za 24 sata“, o odluci vlade da pomeri završni test za osmake za jedan dan, zbog proslave Kurban bajrama. „Predatori vrebaju i na onlajn igricama“, navodi list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbima za evre prodaju skuplju i sumnjivu robu“, piše list o godinu dana zabrane uvoza srpske robe na Kosovo. „Ruski brodovi ‘tresu’ Ameriku“, o dolasku moskovske flote na Kubu.

DANAS – „Služba prati i prisluškuje opoziciju“, nakon snimka praćenja Predraga Voštinića od strane BIA. O završetku prolećnog zasedanja skupštine Srbije, list piše pod naslovom „Parlament praktično suspendovan“. „Bojimo se da ćemo biti izbačeni na ulicu“, navode stanari u kompleksu Stare šećerane u Beogradu.

INFORMER – List piše da počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, prenoseći izjavu Strahinje Pavlovića „Da sam ja Piksi, napao bih Englesku“.

KURIR – „Stručnjaci: Osvetnička pornografija mora da bude krivično delo“, piše list. „Piksi veruje u nas a mi svi verujemo da mpžemo da prođemo grupu“, kazao je o učešću reprezentacije Srbije na Evropkom prvenstvu, fudbaler Strahinja Pavlović

NOVA – „Vučić postavio novog jastreba na čelo BIA“, o predlogu da na tu funkciju bude izabran Vladimir Orlić. „Rio Tinto bi da oživi projekat Jadar“, piše list. O ponavljanju glasanja u Nišu list piše u tekstu „Naprednjaci ponavljaju izbore dok ne pobede“.

POLITIKA – „Kurti priredio Srbima humanitarnu katastrofu“, o godinu dana zabrane ulaska srpske robe na Kosovo. „Pretnjama RS i Srbiji, Sarajevo ruši Dejton“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – „Juriš u pobede“, o učešću reprezentacije Srbije u na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com