U trendu

Naslovne strane za petak, 20. oktobar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. oktobar 2023. godine pišu o rezoluciji Evropskog parlamenta vezanom za događaje u selu Banjska, reakcijama evropskih zemalja nakon terorističkog napada u Belgiji, predstojećoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugim temama.

BLIC – „Evropa se zatvara u strahu od terorizma“, o sudbini Šengenske zone nakon terorističkog napada u Belgiji i pojačavanja kontrola na granicama u više zemalja. „Hezbolah preti: Čuvajte se, vi evropski zlonamernici“, prenosi list pretnje te libanske militantne grupe.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kurtija ne pominju, za nas traže sankcije“, o rezoluciji Evropskog parlamenta, koju je list ocenio kao „sramnu“. „Ruše popis u Crnoj Gori, strahuju od buđenja Srba“, o pozivima bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da se bojkotuje popis u toj zemlji.

DANAS – „Kazna Srbiji zbog Milana Radoičića“, o Rezoluciji Evropskog parlamenta. „Naprednjaci uništavaju i visoko obrazovanje“, smatraju sagovornici lista, povodom imenovanja brojnih predstavnika vlasti u savete fakulteta i univerziteta. „Razumeli smo poruku građana da žele jednu listu“, poručuju stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“.

NOVA – „Sankcije ako vlast ne sarađuje na istrazi“, o rezoluciji Evropskog parlamenta i istrazi za događaje u Banjskoj. „Prošle godine 70.000 građana otišlo u EU“, piše list.

POLITIKA – „Ana Brnabić predstavlja našu zemlju na sednici SB UN“, saznaje list. Pod naslovom „Dan oslobođenja Beograda od okupatora“ o datumu kada je 1944. godine u Drugom svetskom ratu oslobođen Beograd. „Izbor Vlade Crne Gore zakazan za 26. oktobar“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар