U trendu

Naslovne strane za petak, 24. maj 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 24. maj pišu o usvajanju Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici, o lokalnim izborima, suđenju Urošu Blažiću i o drugim temama.

ALO – List piše da je u UN, zahvaljujući manjini, usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici, u tekstu pod naslovom: „Dve trećine sveta protiv rezolucije“.

BLIC – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića: „Ja sam se već poklonio žrtvama i položio cvet u Srebrenici“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o glasanju u Generalnoj skupštini UN gde je usvojena Rezolucija o Srebrenici: „Prošla sramna Rezolucija – Poraz Zapada“. „Roditelji žrtava hteli da linčuju masovnog ubicu“ o incidentu na suđenju Urošu Blažiću kome se stavlja na teret ubistvo devet ljudi.

DANAS – „Rezolucija: Odgovornost za genocid je individualna“ – piše list. „Pink i RTS naplatili najviše od naprednjaka i socijalista“ o novcu utrošenom na predizbornu kampanju za prošle izbore.

INFORMER -„Srbi nisu genocidni“, piše list o Rezoluciji o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.

KURIR – List piše da je u UN, gde je usvojena Rezolucija o Srebrenici, više zemalja bilo protiv i uzdržano nego za nju u tekstu pod naslovom „Moralna pobeda“.

NOVA – List prenosi izjavu Vučića „Rezolucija nam neće doneti pomirenje“. Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije u intervjuu kaže „Naš cilj je da SNS i SPS više ne upravljaju Beogradom“.

POLITIKA – „Više od pola sveta nije glasalo protiv Srbije“ – 106 država nije podržalo rezoluciju o Srebrenic, a da su za nju glasale samo 84 zemlje. Lider Narodne Stranke Vladimir Gajić u intervjuu kaže: „Očekujem pet odsto glasova Beograđana“.

SRPSKI TELEGRAF – „Svet stao uz Srbiju“, piše list navodeći da je u UN, gde je usvojena Rezolucije o Srebrenici, bilo manje glasova za nju nego protiv nje i uzdržanih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.