U trendu

Naslovne strane za petak 26. aprila

Beogradski dnevni listovi na naslovnim strama izdanja od petka, 26. aprila pišu o predstojećim beogradskim i lokalnim izborima širom Srbije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.

BLIC – „Opozicija sve karte bacila na Novi Sad“, piše list o predstojećim izborima 2. juna. „Za Prvi maj – 30. stepeni a za Uskrs pljuskovi“, jedan je od naslova tog lista.

VEČERNJE NOVOSTI – „Od Beograda do Subotice vozićemo se za 80 minuta“, piše list o železničkom saobraćaju. „Maturanti podbacili na probi“, o rezultatima đaka osmog razreda osnovnih škola.

DANAS – „Nova vlada ostaće u Vučićevoj senci“, navodi list o budućem kabinetu mandatara Miloša Vučevića. „‘Biram borbu’ spremna za kampanju“, piše list o strankama koje pod tom listom izlaze na beogradske izbore.

NOVA – „Nećemo građane pozivati na bojkot izbora“, rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. „Birački spisak je postao najveća tajna u Srbiji“, rekao je književnik Gojko Božović.

POLITIKA – „Srbija će biti najveći evropski proizvođač bakra“, kazao je predsednik borda direktora kompanije „Ziđin Majning“ Čen Đinge. „Umesto dogovora o dinaru, Kurti 500. put napao Srbe“, piše list o situaciju na Kosovu i dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

KURIR – Pod naslovom „Danka“, list piše: mesec dana bez devojčice. List piše i o borbi za nacionalne interese u Njujorku, „Vučić: Izazvali smo im dosta nervoze u UN“, Amerikanci i Nemci prave listu za pritisak.

SRPSKI TELEGRAF – „Podvig Kine i Srbije“, spojena pruga Novi Sad – Subotica, piše list. List piše sve o istorijskoj vojnoj akciji 1999. godine, „Prava istina o upadu specijalaca u Albaniju“.

INFORMER – „Veselinović: Đilas želi linč, a ne izbore, to je cilj bojkota“, kaže Dobrica Veselinović. List piše i da „Đukanovića hapse zbog pretnje krvnom osvetom“ – Milo se ovog puta baš preigrao, moraće da odgovara.

ALO – „SNS u Beogradu već ima dvocifrenu prednost“, opozicija šokirana najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, piše list. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u Njojorku: „Veliku nervozu smo stvorili mnogima ovde, dobio bih ja tri Nobelove nagrade kad bih se odrekao Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.