U trendu

Naslovne strane za petak, 27. oktobar 2023. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 27. oktobra najviše pišu o poslednjoj rundi pregovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu. 

ALO – „Masakr u Americi“, list piše o masovnoj pucnjavi u saveznoj državi Mejn u kojoj je stradalo 18 ljudi, a ranjeno 13.

BLIC – „Čekaju nas tri hladna talasa“, dugoročna vremenska prognoza za područje Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI – O nastavku dijaloga Beograda i Prištine u tekstu „Evropa za dijalog, ZSO još u magli“. Pod naslovom „Računi za struju niži za crvenu“ o pomoći države penzionerima sa najnižim primanjima. 

DANAS – O dogovoru stranaka proevropske opozicije za beogradske izbore u tekstu „Vladimir Obradović kandidat za Beograd“. Pod naslovom „Srbija plaća neke od najviših kamata u Evropi“ list piše da će naredne godine samo za otplatu kamata na javni dug država morati da plati 1,5 milijardi evra. 

INFORMER – Poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sastanka u Briselu „Vučić: Ne prihvatamo nezavisnost Kosova!“ „Niža cena struje za penzionere“, list piše o odlici Vlade Srbije da penzionerima čije su penzije manje od 22.000 dinara, račun za struju bude 1.000 dinara manji.

KURIR – Pod naslovom „Pomak“ o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu sa Šolcom, Makronom, Mišelom i Melonijevom. 

NOVA – O posledicama usvajanja medijskih zakona po odnose Srbije sa EU pod naslovom „Vlast žrtvuje evropski put Srbije zbog Telekoma“.

POLITIKA – „Pristupanje BRIKS-u ne ukida saradnju sa EU“, kaže za list potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović. „Ostajemo u većinskom državnom vlasništvu“, kaže generalni direktor fabrike Zastava oružje, Saša Milošević.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Operacija 17. decembar“ list navodi da je pred izbore u Srbiji povećan broj „špijuna“ u zemlji i regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар