Naslovne strane za petak, 29. decembar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 29. decembar 2023. godine pišu o nedavno održanim izborima u Srbiji, dijalogu Beograda i Prištine, početku izgradnje BIO4 kampusa u Beogradu i drugim temama.

ALO – „Taktiku iz Kijeva i Minska koriste u Beogradu“, smatra ruski „ekspert za obojene revolucije“ Andrej Viktorovič Manojlo. „Novak u Australiji, zove Srbe na tenis“, o srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

BLIC – Ambasador SAD Kristofer Hil u intervjuu za list kaže „Rusija donosi Srbiji jedino nestabilnost“. List piše i „Šta će u 2024. godini biti sa pregovorima o Kosovu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ako Šmit oduzme imovinu, Srpska odmah nezavisna“, prenosi list stav predsednika Republike Srpske Milorada Dodika“. „Štancuju pasoše da Srbe svedu na 1 odsto“, o navodnoj masovnoj dodeli državljanstva na Kosovu.

DANAS – „Otpor je obaveza kad nepravda postane zakon“, smatraju sagovornici lsita. „Hrišćanski apel bi morao da sadrži osudu režima“, o zahtevu da se o navodnim izbornim neregularnostima oglasi patrijarh Porfirije.

INFORMER – „Vaučeri 10.000 dinara, prijava počinje od 15. januara“, piše list. „Rusija nas pobedila u Ukrajini“, prenosi list navodne izjave američkih zvaničnika.

KURIR – Sagovornici lista o blokadama ulica tokom protesta studenata kažu „Politički bezobrazluk“. O obuci elitne jedinice Vojske Srbije u tekstu „Kad drugi ne mogu i ne smeju, 72. brigada je ta koja uvek može i sme“.

NOVA – „Vučić u svađi sa svetom“, o reagovanjima predsednika Srbije na izveštaje stranaca o izborima. „Đorđević u jednom danu na reklamu dao 120.000 evra“, o navodnim ugovorima „Pošte Srbije“ sa medijima.

POLITIKA – Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u intervjuu za list navodi „Država neće dozvoiti igranje s voljom naroda“. Direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo Ivana Strahinić navodi „BIO4 kampus će ubrzati procest privlačenja industrije nauci“.

SRPSKI TELEGRAF – „Zorana ostala bez fotelje, pa joj se priviđa krađa glasova“, o izjavama nekadašnje ministarke energetike i funkcionerke SNS Zorane Mihajlović. List piše i o protestima u Beogradu uz navode „Opozicija i stranci na istom zadatku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.