Naslovne strane za petak, 5. jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 5. jul pišu o stavovima koalicionih partner Srpske napredne stranke o litijumu i drugim ekološkim temama, a bave se i poltičkom situacijom u begradskoj opštini Stari grad i drugim temama.

BLIC – „Žalosno je što 11 godina čekamo na formiranje ZSO“, kazala je ambasadaroka Nemačke u Srbije Anke Konard. „Jagodinu pogodilo osam zemljotresa za dva meseca“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Bez tehničkog pregleda za trotinete“, o odluci Agencije za bezbednost saobraćaja. „Prepliću se špijunska i vojna mreža oko Srbije“, piše list.

ALO – „Vojska Srbije dokazala da je najveća sila u regionu“, o vojnoj vežbi na Pasuljanskim livadama.

DANAS – „Naprednjaci i Bastać tihuju“, o beogradskoj opštini Stari grad. List prenosi stavove koalicionih partnera Srpske napredne stranke o kompaniji Rio Tinto i projektu Jadar u tekstu pod naslovom „Koalicioni mir preči od bunta zbog litijuma“.

INFORMER – „Stižu vozila na struju iz Inđije“ o izgradnji nove fabrike u tom gradu. „Piksi pobegao iz Srbije u Pariz“, o navodima da je selektor fudbalske reprezentacije privremeno odsutan iz zemlje zbog poraza njegovog tima na Evropskom prvenstvu.

KURIR – List piše o hapšenju osumnjičenih koji su planirali ubistvo Luke Bojovića. „Zelenski bi sad da pregovara sa Putinom“, o obrtu u rusko-ukrainskom sukobu.

NOVA – Vladimir Pajić (poslanik PSG) kajakom prošao od Kraljeva do Kruševca: „Na 130 kilometara reke otkrio 42 divlje deponije“. Dom zdravlja u beogradskom naselju Železnik „završen, ali još ne radi“, piše list.

POLITIKA – „Prištinske ‘bajraktare’ videli smo kao na dlanu“, kazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle vojne vežbe. „Britanci glasali u očekivanju velikih promena“, o izborima u Velikoj Britaniji.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da Crnogorci švercuju u Albaniju ulje koje kupe od Srbije. „Putin nudi podelu Krima“, list prenosi navode zapadnih medija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.