U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 15. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak 15. april 2024. prenose izvode iz jučerašnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pišu i o dešavanjima u Izraelu i u regionu.

ALO – „Planeta u strahu od trećeg svetskog rata“, Iran lansirao preko 300 dronova i projektila na Izrael, piše list. O gradnji stadiona u Surčinu: „Počinje“.

BLIC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o borbi protiv lobiranja za rezoluciju o Srebrenici: „Možda ćemo se kandidovati za nestalnu članicu SB UN“. Svet na ivici trećeg svetskog rata: „Gori nebo“. Omiljena letnja destinacija Srba na dlanu: „Nova pravila za letovanje u Grčkoj“.

VEČERNJE NOVOSTI – Jasna poruka Vučića „Podnećemo rezolucije o Jasenovcu i Šumaricama“, piše list. Posle napada Irana „Izrael čeka trenutak za osvetu“. Hapšenja u Podgorici „Katnić i Lazović bili deo istog klana“, piše list.

DANAS – Sagovornici Danasa o tome koliko članstvo Kosova u Savetu Evrope i rezolucija o genocidu najavljena u Ujedinjenim nacijama „pomažu“ naprednjacima pred beogradske i lokalne izbore: „Vučić ‘doziva’ Armagedon, a bori se kao protiv uroka“. Profesor Zoran Stojiljković o izvršnoj vlasti bez moći „Tri prethodne vlade su primer uzurpirane vlasti“.

NOVA – Statusni simboli naprednjačke elite „Besne limuzine u garažama dedinjskih vila, poslovi od države, lažne diplome i, naravno, Beograd na vodi“, piše list. Ćutanje režima na predloge opozicije: „A od vlasti ni pisma ni razglednice“. Bliski istok na ivici totalnog rata, napad Teherana na Izrael: „Osveta Irana poruka Natenjahuu i Bajdenu“.

INFORMER – „Zapamtite, pobediće Srbija“, naslov teksta pred glasanja o prijemu Kosova u Savet Evrope i rezoluciji o Srebrenici. Pod naslovom „Iran i Izrael u ratu“ list piše o napadu Irana na Izrael.

KURIR – „Narode srpski, glavu gore“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rezoluciji o Srebrenici.

SRPSKI TELEGRAF – „Đilas bi bojkot izbora“, piše list o različitim stavovima unutar opozicije.

POLITIKA – Vučić o odgovoru Srbije na rezoluciju o Srebrenici „Možemo biti kandidat za nestalnu članicu Sb UN“. Glavna tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković: „Žrtva je uvek bila u fokusu rada tužilaštva“. U sredu parlamentarni izbori u Hrvatskoj: „HDZ u nedovoljnoj prednosti“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.