Naslovne strane za ponedeljak, 17. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o Evropskom prvenstvu u fudbalu, akcijama kosovske policije u srpskim sredinama, napadima na prosvetne radnike, rudniku litijuma kompanije „Rio Tinto“ i drugim temama.

ALO – „Fićomanija“, list piše o 20. festivalu automobila marke „fića“, koji je održan u Kragujevcu.

BLIC – „Tropski talas: Sedam dana na skoro 40 stepeni“, o vremenskim prilikama u Srbiji. „‘Umri muški’ 0:1“, list piše o porazu reprezentacije Srbije u meču sa Engleskom, na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kurtijevi policajci upadali u škole“, piše list. O napadu na nastavnicu u beogradskoj osnovnoj školi, list piše u tekstu „Prebila nastavnicu i preti joj pet godina zatvora“.

DANAS – Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković za list govori o „izumiranju“ te partije „U politici je važna emocija“. „Samo za Vidovdan bez događaja“, navode organizatori festivala „Mirdita, dobar dan“.

INFORMER – List piše o ratu u Ukrajini „Putin: Mir moguć, ali pod mojim uslovima!“.

KURIR – „Skandal“, o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Nemačkoj, kada su u pitanju navijači.

NOVA – Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović za list kaže „Opozicija me više ne zanima, bavićemo se jačanjem stranke“. „Vučić najavio otvaranje rudnika 2028. godine“, o navodnom zelenom svetlu za rudnik „Rio Tinto“.

POLITIKA – Bivši moldavski predsednik Igor Dodon u intervjuu za list navodi „Podrška rezoluciji o Srebrenici u UN je bila pogrešna i sramotna odluka“. O Evropskom prvenstvu u fudbalu, list piše „Napad na navijače Srbije pred meč s Engleskom“. „Ultimatumi i razdor među liderima opozicije“, navodi list.

SRPSKI TELEGRAF – „Dugim cevima na srpske mališane“, o incidentu u Leposaviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.