Naslovne strane za ponedeljak, 24. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka, 24. juna pišu o dešavanjima u redovima opozicije i o litijumu, a bave se i raznim društvenim temama – od femicida do upisa brucoša.

ALO – List piše o proslavi Dana policije. Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić u intervjuu za list kaže „Hrabro i snažno koračamo u budućnost“. „U preradi litijuma ne bi bilo isparavanja sumporne kiseline“, o nalazu studije o projektu Jadar.

BLIC – List piše da je u Srbiji od početka godine ubijeno 11 žena, u tekstu pod naslovom: „Nismo spasili Ankicu, Ivanu, Aranku, Lelu…“. „Svi bi u psihologe, zubare i teologe“, o upisu na fakultete.

DANAS – „Vučić litijumom plaća naklonost zapada“, o mogućem otvaranju rudnika litijuma. List piše o ponudi voća i povrća na pijacama u regionu, u tekstu pod naslovom: „Dobra ponuda, ali visoke cene teraju kupce“.

INFORMER – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa svečanosti povodom Dana policije „Svaki pedalj naše zemlje mora biti bezbedan“. 

KURIR – List piše da reči vojvode Živojina Mišića inspirišu srpske fudbalere koji igraju protiv Danske na Evropskom prvenstvu. „Ekstremisti prerezali vrat svešteniku, ubijeno 10 i ranjeno 25 ljudi“ o terorističkom napadu u Dagestanu.

NOVA – „Deo opozicije hteo da se reši Đilasa“, kazala je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. List piše da su protivnici vlasti, posle izbora, podeljeni u blokove, u tekstu pod naslovom: „Saradnja je jedini izbor do 2027“.

POLITIKA – List piše o akciji besplatnih preventivnih pregleda, u tekstu pod naslovom: „Alarm za spas“. „Piksi, na budi Hamlet“, piše list o nastupu fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu.

SRPSKI TELEGRAF – „Nevreme opustošilo deo zapadne Srbije“, tekst o jakom gradu koji je uništio useve. „Spremni za svaki scenario“ o obučenosti srpske policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.