Naslovne strane za ponedeljak 5. februar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o potencijalnom zahtevu Srbije za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu, o predlogu da Ohridski sporazum bude sastavni deo evrointegracija Srbije, o oslobađajućoj presudi optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i o drugim temama.

ALO – List piše da Republički fond za zdravstveno osiguranje smanjuje liste čekanja „Vantelesna o trošku države i kod privatnika“.

BLIC – Pod naslovom „Potraga za devet glasova“, list piše o zahtevu Srbije za održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu. „Proleće u februaru sa 20+ stepeni“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Nova zamka Brisela: U EU jedino bez Kosova“, o pokretanju procedure da Ohridski sporazum uđe u pregovarački okvir pristupanja Srbije Evropskoj uniji. „Policija seče rute migranata na Drini“, o štabu Ministarstva unutrašnjih poslova u Malom Zvorniku.

DANAS – Na naslovnoj strani lista piše samo „Slavko Ćuruvija 1949-1999-2024“, nakon odluke Apelacionog suda da oslobodi četvoricu pripadnika Resora državne bezbednosti optuženih za ubistvo Ćuruvije.

NOVA – Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović u intervjuu navodi „Jedini izlaz iz krize je da vlast prizna krađu i ponovi izbore“. O oslobađajućoj presudi optuženima za ubistvo Ćuruvije, list piše pod naslovom „Pucanj tužilaštva i suda u suđenje ubicama Ćuruvije“.

INFORMER – O dešavanjima u opoziciji „Lutovac i Zelenović neće više sa Đilasom“.

KURIR – List piše o zahtevima roditelja da pedijatri daju garancije da vakcine nisu štetne za decu „Suludo“.

POLITIKA – O rezultatima izbora i strankama koje nisu prešle cenzus u tekstu „Krah desnice u sudaru sa naprednjačkim zidom“. Predsedavajući Vojnog komiteta EU, general Robert Briger navodi „Srbija pouzdan partner u oblasti bezbednosti“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o hapšenju zbog piraterije filma „Nedelja“ o pevaču Džeju Ramadanovskom „Zbog Džeja u ćuzu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.