Naslovne strane za ponedeljak 8. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, o razmatranju vraćanja smrtne kazne, predstojećim izborima i drugim temama.

ALO – List piše o poseti Vučića Francuskoj „Susret od ogromnog značaja za Srbiju!“.

BLIC – „Vučić i Makron: 14 tema na stolu“, o predstojećem sastanku predsednika Srbije i Francuske. Sagovornici lista o politici i veštačkoj inteligenciji govore u tekstu „Kako ćemo znati šta je laž, a šta istina“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vučić na nišanu mafije“, o tekstu podgoričkih Vijesti i izjavama v.d. direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA). „Država brine, ali nisu svi zabrinuti“, o mladim osobama sa hendikepom. „Veće plate i penzije pre kraja godine“, navodi list.

DANAS – O odnosima Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u tekstu „Ivica Dačić postao ‘šef’ i ‘novi lider'“. „Vraćanje smrtne kazne ne bi smanjilo broj krivičnih dela“, smatraju sagovornici lista.

INFORMER – „Vučić: Tražiću od Makrona da Srbiji proda 12 ‘Rafala'“ o poseti srpskog predsednika Francuskoj.

KURIR – „Efikasno“, list piše da je koalicija oko Srpske napredne stranka prva predala izboru listu za lokalne izbore u Beogradu, raspisane za 2. jun.

NOVA – Član Privremenog organa grada Beograda Vladimir Obradović u intervjuu za list kaže „Očekujem da SNS pokrade izbore više nego ikad, neka to urade sami“. „Pričom o uvođenju smrtne kazne, Vučić se igra sa emocijama građana“, piše list.

POLITIKA – Ambasadorka Švedske Anika Ben David u intervjuu za list navodi „Prvi zadatak je pomoć Srbiji da pristupi EU“. V.d. direktora preduzeća „Autoputevi RS“ Nedeljko Ćorić za list kaže „Jednim TAG uređajem po Srpskoj i Srbiji“. „Bezbednost predsednika prioritet svih službi“, o navodnoj ugroženosti predsednika Srbije i Skaj prepiskama članova kriminalnih klanova.

SRPSKI TELEGRAF – „Poseta svih poseta“, o poseti Vučića Francuskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.