Naslovne strane za sredu 13. decembar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 13. decembar 2023. pišu o predstojećim izborima, o ukidanju taksa na ruski gas u Bugarskoj, o Kosovu i drugim temama.

BLIC – List piše da propisi EU stižu i u Srbiju „Lekarski pregledi za vozače na svakih 15 godina“. List predstavlja istraživanje šta utiče na izlaznost: „Izborna trka sa dva iks faktora“.

DANAS – Psiholog Žarko Trebješanin za list kaže „Ko u nedelju ne izađe, glas prepušta vlastima“. Predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš kaže za list „Obmana je srednje ime ovog režima“, a lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta „U nedelju slavimo pobedu u Beogradu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Evropa Kosovu krči put sve do UN“, piše list. Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić navodi za list „Trećepozivci iz DOS pripremaju novi 5. oktobar“, a premijerka Ana Brnabić „Proglasiće pobedu još dok se budu brojali glasovi“.

INFORMER – „Pohapšeni: Spremali haos u Srbiji dojavama o bombama“, o akciji srpske policije u kojoj su pronađene i uhapšene osobe koje su pretile dojavama o bombama u školama. „Još jedna povišica u 2024.“ o predizbornim obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića ukoliko njegova lista odnese pobedu na izborima.

KURIR – Pod naslovom „Podrška“ poruke predsednika Aleksandra Vučića sa predizbornog skupa Srpske napredne stranke u Novom Pazaru. „Sumanuto: Opozicija traži da se ukine tajno glasanje“, piše list.

NOVA – O predizbornom skupu koalicije Srbija protiv nasilja pod naslovom „Za normalnu Srbiju“. Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić navodi „Od nas će zavisiti vlast u Beogradu“.

POLITIKA – „Bugarska ukinula taksu na ruski gas“, piše list. O crnogorskom predsedniku i premijeru, u tekstu „Spajić i Milatović ne daju pristup svojim računima“. Predsednik SPS Ivica Dačić u intervjuu za list navodi „Interes Srbije i naroda uvek je na prvom mestu“.

SRPSKI TELEGRAF – Poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Srbiju čeka paklena godina: tri ključne tačke na kojima će nas lomiti“. „Beba Nikola živi sa pola srca“, piše list o novorođenčetu u Srbiji.

ALO – List prenosi poruku premijerke Srbije Ane Brnabić: „Opozicija spremna na sve, unapred znaju da gube“. Pod naslovom „Pakleni plan“, o akciji hapšenja osumnjičenih za dojave o postavljenim bombama u školama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.