U trendu

Naslovne strane za sredu 15. maj

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 15. maja pišu o „oboranju opozicionih izbornih lista“ za predstojeće izbore i pretnji dela opozicije da će se povući iz izbornog procesa, o početku zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC i drugim temama.

DANAS – „Opozicija preti da neće učestovati na izborima“, piše list. „Sve liste da se proglase do petka“, kazao je predstavnik pokreta „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović.

ALO – „Opozicione liste pune fantoma“, piše list o tome da su kandidati na opozicionim listama menjali prebivalište u prethodnih 11 meseci. „Vučićeva borba“, o diplomatskim aktivnostima preduzetim kako bi se sprečilo glasanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

BLIC – „Antibojkot opozicija sada preti bojkotom“, o predizbornim dešavanjima zbog obaranja opozicionih izbornih lista. „Dodatne mere bezbednosti u svim školama“, rekla je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

VEČERNJE NOVOSTI – „Cigarete skuplje za 10 dinara“, piše list. „Saseći ideju o pravoslavnoj crkvi BiH“, piše list o stavu Sabora Srpske pravoslavne crkve.

INFORMER – „Ruše se laži o ‘genocidu’ u Srebrenici“, piše list o navodima da će glasanje o rezoluciji u UN biti odloženo. „Ukrajina je gotova ako padne Harkov“, o rusko-ukrajinskom ratu.

KURIR – „Bruka opozicije sa izbornim listama“, piše list o obaranju lista opozicionih stranaka. List piše o finalu ABA lige u kom će se večeras ponovo susresti Zvezda i Partizan.

NOVA – „Vlast obara liste, opozicija preti blokadom izbornog procesa“, piše list uoči predstojećih izbora. „SNS nema većinu u Nišu“, kazao je je kandidat koalcije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković.

POLITIKA – „Dušan Knežević na čelu Tužilaštva za ratne zločine“, saznaje list. „Počeo Sabor Srpske pravoslavne crkve“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – „Trojica vladika izdala Porfirija“, piše list o navodima da neke vladike sarađuju sa Zapadom i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. „Veliki pakt Sija i Putina“, o najavi da će ruski predsednik posetiti Kinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.