U trendu

Naslovne strane za sredu 17. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. april 2024. godine, pišu o uključivanju Ohridskog sporazuma u pristupne pregovore Evropskoj uniji, o preporuci da Kosovo postane članica Saveta Evrope, o beogradskim izborima i o drugim temama.

ALO – List piše o kritikama koje je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio nekadašnjem predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću. „Pune ruke posla za Hitnu zbog promene vremena“ o pogoršanju zdravstvenog stanja hroničnih bolesnika.

BLIC – „Srbija između kompromisa i bojkota“, o sastancima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uoči novih beogradskih izbora. „Manje učenika u odeljenju, teže do upisa u srednje škole“, o novim pravilima u obrazovanju koja stupaju na snagu 1. septembra.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Veliko zgušnjavanje“, list piše o rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, ulasku Kosova u Savet Evrope i uključivanju Ohridskog sporazuma u pristupne pregovore Srbije Evropskoj uniji.

DANAS – „Sukob Vučića i Gašića koči podelu ministarstava“, navodi list. „Umesto ostavke zbog plagijata – napredovali“, o visokim funkcionerima vlasti koji su optuženi za falsifikovaje doktorata. Sudija Vrhovnog suda u penziji Zoran Ivošević navodi za list „Opoziv raspisanih izbora bio bi pravno opravdan“.

INFORMER – List prenosi izjavu predsednika Srbije „Vučić: Moćnici žele sukob na Balkanu“. „Zelenski traži od NATO da počne treći svetski rat“ o navodnim zahtevima ukrajinskog predsednika.

KURIR – List piše o potencijalnim kadrovskim rešenjima u novoj vladi „Selakoviću kultura, Zukorliću ljudska prava, Vulin se vraća u socijalu, među povratnicima i Ružić?“. List prenosi izjavu predsednika Srbije iz Mostara „Drugu otadžbinu nemamo“.

NOVA – „Opozicija traži izbore na jesen“, piše list. „Dogovor iz Ohrida obaveza Srbije na putu ka EU“, o Poglavlju 35. O preduzeću Beogradski metro i voz u tekstu „Milion evra ode na plate, a metroa ni na vidiku“.

POLITIKA – „Beograd nastavlja borbu protiv gaženja pravde“, o usvojenoj preporuci da Kosovo postane članica Saveta Evrope. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Svaki deo našeg naroda podjednako nam je važan“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o roditeljima dvogodišnje devojčice Danke ilić za čijim telom se još uvek traga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.