U trendu

Naslovne strane za sredu 17. januar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. januar 2024. godine, pišu o Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, eksploziji u kruševačkoj fabrici „Trajal“, izjavama patrijarha Porfirija o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i o drugim temama.

BLIC – „Eksplozija u Trajalu, mladić (18) nastradao“, o nesreći u toj kruševačkoj fabrici. „Rusi se sada iz Crne Gore sele u Srbiju“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu patrijarha Porfirija o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti „Razaraju nam jezik, čupaju srpki koren i identitet“. „Kurti hoće da ukine dinar“, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

DANAS – „RTS smišljeno plaća tabloidnu podršku vlasti“ – ocenjuju sagovornici lista, govoreći o milionima koje javni servis plaća za svoje reklamiranje. „Beograd i Priština igraju na dalji protok vremena“ – o godišnjici ubistva Olivera Ivanovića.

NOVA – „Vučić preko Fidesa i Bilčika pokušao da spreči raspravu“ u Evropskom parlamentu o decembarskim izborima u Srbiji. „Posle konoplje, Koluvija u biznisu i sa stanovima“ – navodi list.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Srbije „Priština dovodi u pitanje proces normalizacije“. O porukama vezanim za rat u Ukrajini sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu pod naslovom „Apel Fon der Lajenove i vapaj Zelenskog“.

KURIR – „Tramp krenuo u novo osvajanje Bele kuće“, počela izborna godina u Americi. List prenosi planove predsednika Vučića koji iz Davosa najavljuje izgradnju cele zemlje.

ALO – „110.000 Albanaca već zbrisalo“, niko ne želi da živi u Kurtijevom kriminalnom Kosovu. List piše da je jedna mlada uhapšena ispred crkve, a da je venčanje pošlo po zlu.

SRPSKI TELEGRAF – „Mreža Olimpik razbila NATO“, srpaski oficir provalio tajnu šifru alijanse. List piše da je Donald Tramp ubedljivo pobedio protivkandidate u okviru Republikanske stranke u državi Ajova u trci za kandidata ove stranke za predsedničke izbore u Americi.

INFORMER – „Marinika prolupala, proglasila pobedu“, hejteri u bunilu. List prenosi izjavu predsednika Vučića koji, povodom najave Aljbina Kurtija da će ukinuti dinar na Kosovu, kaže da na taj način on želi da ukine plate i penzije Srbima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar