Naslovne strane za sredu, 19. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu 19. jun 2024. pišu o maloj maturi, o učešću Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, o kopanju litijuma u Srbiji, međunarodnim odnosima i drugim temama.

ALO – „Kurti udara na srpske bolnice, škole i fakultete“, navodi list. „Oprez, kreću vrućine, danas do 38 stepeni“, o visokim temperaturama u Srbiji.

BLIC – „Test iz srpskog namučio male maturante“, piše list. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izvinio se selektoru zbog izjave medijima nakon poraza od Engleske.

VEČERNJE NOVOSTI – „NATO sad preti i Kinezima“, o zategnutim odnosima velikih sila. „Pobeda za ‘orlove’ imperativ“, o nastupu Srbije na Evropskom prvenstvu. List piše o utiscima đaka nakon polaganja prijemnog ispita iz srpskog jezika: „Osmake namučila „Gračanica“.

DANAS – List piše da se sprema „Front za odbranu Srbije“ koji ima za cilj da spreči otvaranje rudnika litijuma. „Leks specijalis za Ekspo 2027 prst u oku EU“, o upozorenju Fiskalnog saveta da javnost treba da bude upoznata detaljnije sa projektima koje država sprovodi.

INFORMER – „Pakt protiv Zapada“, o sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i Severne Koreje Kim Džong Una. O opozicionim pregovorima oko formiranja većine u beogradskoj opštini Stari grad, list piše pod naslovom „Cirkus u opoziciji“.

KURIR – Pod naslovom „Milioni“, list navodi da oko 60.000 Srba koji žive u inostranstvu, kao i drugih stranaca, dolazi kod srpskih zubara. O maloj maturi iz srpskog, u tekstu „Đake namučila Desanka, ne znaju reč ‘revnost'“.

NOVA – Policajka Katarina Petrović u intervjuu za list kaže: „Spremna sam na borbu, iako verujem da ću opet biti oslobođena“. Reprezentativac Srbije Nikola Milenković o predstojećem meču na Evropskom prvenstvu u fudbalu: „Moramo da pobedimo Sloveniju, biće teže nego sa Engleskom“. „Jedino rešenje zabrana iskopavanja litijuma“, piše list.

POLITIKA – „Priština predala tela troje ubijenih Srba“, o akciji identifikacije žrtava na koju se čekalo 25 godina. „Orban podržao Rutea u zamenu za nemešanje u rat u Ukrajini“, o dogovoru mađarske vlade sa NATO.

SRPSKI TELEGRAF – „Surčinska mafija iza rešetaka“, piše list. O društvenim mrežama predstdnika Srbije, list piše u tekstu „Vučić na Tik-toku glavni u regionu“. „Zelenski spreman da kapitulira“, o ratu u Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.