U trendu

Naslovne strane za sredu, 5. jul 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 5. jula, najviše pišu o političkim i ekonomskim temama, kao i o dešavanjima u Skupštini Srbije.

ALO – „Kući se vraća 20 ambasadora“, o kadrovskim promenama u srpskoj diplomatiji. List piše o posledicama eventualnog incidenta u nuklearnoj centrali u Zaporožju „Rat Rusije i NATO zbog nuklearke“.

BLIC – List piše da je za tri meseca stiglo 14.000 radnika iz inostranstva, u tekstu pod naslovom: „Dosije, strani radnici u Srbiji“. „Stižu dva tropska talasa i 40 stepeni“, o vremenskoj prognozi za jul.

VEČERNJE NOVOSTI – „Uz karticu, popusti u 400 firmi“, o pogodnostima za penzionere. „Srpski ‘TAG’ voziće i kroz Grčku“, o planiranim olakšicama za vozače.

DANAS – „Vučić i Kurti odlaganjem rešenja kupuju još dve godine na vlasti“, piše list o situaciji na severu Kosova. „Pokazna vežba vlasti kako prolaze studenti koji ne ćute“, o tome da se porodica studenta Pavla Cicvarića našla na meti vlasti zbog njegovog govora na protestu „Srbija protiv nasilja“.

INFORMER – O vođi ruske plaćeničke grupe Jevgeniju Prigožinu i njegovim porukama na internetu „‘Vagner će opet ratovati“.

KURIR – List prenosi izjavu premijerke Srbije sa panela u Briselu „Brnabićeva: Srbiji je mesto u EU“. Pod naslovom „Šansa“, list ocenjuje da je predsedavanje Španije Evropskom unijom dobra prilika za napredak Srbije.

NOVA – „Patriotska opozicija da ide zajedno na izbore“, kaže lider Dveri Boško Obradović. „Berlin drži Vučića na tankom ledu“, list ocenjuje da su veze Srbije i Nemačke najgore u poslednjih deset godina.

POLITIKA – „Članstvo u EU glavni strateški prioritet“, kazala je u briselu premijerka Srbije Ana Brnabić. „Poslanici se ponovo nadvikivali i vređali „, o dešavanjima u Skupštini Srbije.

SRPSKI TELEGRAF – „Kako da saznate da li će vas vratiti sa granice“, list daje savete putnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar