U trendu

Naslovne strane za subotu, 10. februar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 10. februar pišu o reagovanjima na Rezoluciju o Srbiji Evropskog parlamenta u kojoj se traži međunarodna istraga povodom navoda o nepravilnostima na decembarskim izborima, o sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI – „Naša mala pobeda uz infuziju za Rezoluciju 1244“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom njegovog obraćanja na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu.

BLIC – List piše da nakon sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija kritikuju svetske sile: „Protiv njega zapad, Rusija i Kina“.

DANAS – Izjava predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca povodom usvajanja Rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji „Tražimo da EU merama protiv Vučića ne kažnjava građane“. „Srbija na klackalici“, o Rezoluciji EP u kojoj se traži međunarodna istraga o sprovođenju decembarskih izbora u Srbiji. List piše o reakcijama na vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu „Poruka većine je da je rešenje problema Kosova u Briselu“.

INFORMER – „Vučić razbio Kurtija“, piše list o sednici Saveta bezbednosti UN. List prenosi izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina „Srbi su nam braća“, iz intervjua koji je dao Takeru Karlsonu.

KURIR – Ruski predsednik Vladimir Putin poručio „Rusija spremna na pregovore“. O sednici Saveta bezbednosti UN pod naslovom „Pobeda u tri čina“.

NOVA – List piše da je za sinovima kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića raspisana poternica zbog njihove umešanosti u prostituciju „Braća Panić napustila Srbiju par sati pre hapšenja“. Intervju sa predsednikom Nove demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem „Protesti ako se uz preletače formira vlast u Beogradu“. List piše da je predsednik Srbije sednicu Saveta bezbednosti UN koristio za spas svog rejtinga: „Vučić proglasio pobedu koju je samo on video“.

POLITIKA – Reagovanja na sednicu Saveta bezbednosti UN „Ceo svet je čuo istinu o stradanju Srba na Kosmetu“. Povodom četvrt veka pregovora između srpskih vlasti i albanskih predstavnika sa Kosova u francuskom Rambujeu: „Da li je mogao da izbije mir“.

SRPSKI TELEGRAF – O intervjuu Takera Karlsona sa predsednikom Rusije, list piše u tekstu „Voditelja hoće da uhapse zbog Putina“. List prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na sednici Saveta bezbednosti UN poručio „Jednu otadžbinu imamo“.

ALO – Pod naslovom „Bravo, Vučiću!“, list piše o sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je tema bila situacija na Kosovu i Metohiji. „Delfini na Olimpijskim igrama“, o plasmanu vaterpolo reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, čime su obezbedili put za OI u Parizu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar