U trendu

Naslovne strane za subotu, 16. septembar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 16. septembar pišu o obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave, o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu i o drugim temama.

ALO – „Aleksić i Ćuta prave novi G17“, o novoj poslaničkoj grupi u Skupštini Srbije koju su napravili opozicioni političari Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta. „Počela prijava za struju, vodu, grejanje“, o priključcima za vlasnike nelegalnih objekata.

BLIC – List na celoj naslovnoj strani najavljuje tekst o Srbima i građanima Srbije koji su poznati i u inostranstvu „Made in Serbia“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Svaki treći pozitivan na virus korona“, list piše o povećanju broja zaraženih korona virusom. „Čuvaćemo trobojku, svoje ime i prezime“, o obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave.

DANAS – Intervju sa predsednikom Narodnog pokreta Srbija Miroslavom Aleksićem „Spremni smo da branimo izbornu volju kao 5. oktobra“. „Marko Đurić umesto Aleksandra Vulina na čelu BIA“, prenosi list.

INFORMER – „Kurti bije, a EU ćuti“, o dvojici Srba koje je pretukla kosovska policija. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Nikad neće slomiti naš srpski duh i jedinstvo“.

KURIR – „Stiže nešto veoma važno što menja poziciju Srbije“, o novim nabavkama za Vojsku Srbije. Pod naslovom „Užas u školi u Pećincima“, list piše o učeniku koji je povređen na času fizičkog.

NOVA – List navodi da su pregovori Beograda i Prištine u slepoj ulici „Kurti minirao dijalog, Vučić popuštao“. Intervju sa potpredsednikom Stranke slobode i pravde Borkom Stefanovićem „Režim se ovog puta preigrao“.

POLITIKA – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića na obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Nišu „Živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu trobojku“. „Bez jakog pritiska Zapada Kurti nastavlja represiju“, o dešavanjima na Kosovu.

SRPSKI TELEGRAF – „Možemo da živimo u mnogim zemljama, ali imamo samo jednu zastavu i ime“, prenosi list izjavu predsednika Srbije. „Igra prestola u ruskoj vojsci“, o Ministarstvu odbrane Rusije i privatnoj paravojnoj formaciji Vagner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar