U trendu

Naslovne strane za subotu, 17. februar 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 17. februar, pišu o smrti opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru u Arktičkom krugu, o proslavi Dana državnosti Srbije i drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o proslavi Dana državnosti Srbije „Samo sloboda nema cenu“. O dešavanjima u Albaniji i na Kosovu: „Zapad ćuti na zveckanje oružjem iz Tirane“.

BLIC – „Putine, platićeš!“, izjava Julije Navaljne, supruge ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za koga su ruske vlasti navele da je umro u strogom zatvoru prilikom šetnje. List navodi da Tužilaštvo ispituje slučaj trovanja dece u noćnom klubu „Decu u noćnom klubu dočekale flaše otvorenog sumnjivog pića“.

DANAS – „Oslobođeni za ubistvo Ćuruvije tuže državu“, o najavi da će bivši čelnici Resora državne bezbednosti tužiti državu, odnosno podneti zahtev za nadoknadu štete. O smrti ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog: „Umro jer je bio simbol slobodne Rusije“.

INFORMER – „Živela Srbija“, o proslavi Dana državnosti. O trovanju većeg broja maloletnika u noćnom klubu list piše: „Lažnom votkom otrovali 33 dece.“

KURIR – List piše o kazni za vlasnika kafića u kom se desilo trovanje većeg broja maloletnika: „Samo prekršajna prijava posle trovanja dece“. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Minhena: „Čvrsta opredeljenost Srbije za nastavak i ubrzanje evropskog puta“.

NOVA – O smrti ruskog opozicionara: „Aleksej Navaljni umro u zatvoru“. Intervju sa funkcionerkom Stranke slobode i pravde Milom Popović: „Promeniće se i izborni uslovi i vlast“. List piše da vlast, u strahu od gubitka Beograda, gradnju za međunarodnu izložbu „Expo 2027“ prebacuje na republiku: „Sigurnosni manevar“.

POLITIKA – „Sa Boreljom danas o Kosovu i Metohiji“, o učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu. „Aleksej Navaljni preminuo u zatvoru“, piše list o smrti ruskog opozicionara.

SRPSKI TELEGRAF – O minimalnim uslovima za izbore koje je predstavila inicijativa Proglas, list piše: „Opozicija se plaši i pomena Vučićevog imena“. List piše da u SAD vlada „haos“ zbog ruskog protivsatelitskog oružja i prenosi izjavu Džozefa Bajdena „Putin ima novo oružje, Amerika je ugrožena“.

ALO – „Šok iz Rusije: Navaljni umro u zatvoru“, piše list o smrti ruskog opozicionog političara. O usvajanju zakona o istopolnim zajednicama u Grčkoj, list piše pod naslovom „Crkva protiv istopolnih brakova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.