Naslovne strane za subotu 2. mart

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 2. mart pišu o mogućnosti da budu ponovljeni izbori u Beogradu, ukoliko se gradska skupština ne konstituiše do 3. marta, o sahrani opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je umro tokom izdržavanja kazne u ruskom zatvoru i o drugim temama.

BLIC – O odlaganju konstitutivne sednice Skupštine Beograda: „Na pomolu novi izbori“. O akciji tog lista „Počele prijave za izbor najdomaćina 2024“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Na korak do novih izbora u Beogradu“, list piše o sednici Srpske napredne stranke, koja je zakazana za danas. Povodom Zakona o informisanju „Medije upisuju na nametnutom rodnom jeziku“.

DANAS – „‘Srbija protiv nasilja’ treba da preraste u narodni pokret otpora“, smatra kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović. „Napuštene kasarne JNA – crne rupe koje gutaju gradska jezgra“, o vojnim kasarnama koje se više ne koriste.

NOVA – Intervju sa predsednikom Narodnog pokreta Srbije Miroslavom Aleksićem „Ako je izveštaj ODIHR-a dobar, zašto se onda ljute?“. O ponovnom odlaganju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda list piše: „Cirkus se nastavlja“. List piše o sahrani ruskog opozicionara koji je umro u zatvoru „Aleksej Navaljni sahranjen uz povike: ‘Rusija bez Putina'“.

POLITIKA – O nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 3. mart: „Sutra konačna odluka o novim izborima“. Autorski tekst kineskog ambasadora Li Minga: „Kineska ekonomija stabilno napreduje, saradnja sa Srbijom na obostranu korist“. Intervju sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović: „Naša zemlja ima drugu najnižu cenu struje u Evropi“.

KURIR – „Čast“, Si Đinping u maju stiže u Srbiju, piše list. List piše i o skandalu na izboru za pesmu Evrovizije: „Breskvica optužena da sprema kupovinu glasova“

SRPSKI TELEGRAF – „Ispraćaj Putinovog protivnika“, list piše o sahrani Navaljnog. List piše: „Vučića sad napadaju i zbog Konstrakte, postoji li granica“.

ALO – List piše o finalu Pesme za Eurovoziju: „Trka orla i ramonde“.

INFORMER – „Dan D za Beograd“, tokom vikenda pada odluka o gradskoj vlasti. List piše: „Šolc bi da napadne Rusiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.