Naslovne strane za subotu, 22. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 22. jun pišu o nestanku struje koji je pogodio zemlje regiona, o Evropskom fudbalskom prvenstvu i predstojećoj utakmici reprezentacije Srbije sa Danskom, o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona i o drugim temama.

ALO – O odborniku pokreta Kreni-Promeni „Savo će uzimati pare iz budžeta da ne radi ništa“. „Imamo plan, verujte u nas“ o predstojećoj fudbalskoj utakmici između Danske i Srbije“.

BLIC – „Piksijev dan mrmota“ o dilemama selektora fudbalske reprezentacije Srbije. „Na Bir festu za dva dana sto hiljada ljudi“ o velikoj posećenosti muzičkog festivala.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu trenera Dragana Stojkovića Piksija „Odužićemo se navijačima, verujte u nas“. „Mesečno na putu strada jedno dete“ o broju poginulih maloletnika u saobraćaju.

DANAS – List na naslovnoj strani piše da proslavlja 27 godina postojanja. Hrvatski predstavnik na Evroviziji Marko Purišić (Bejbi Lazanja) u intervjuu za list „Verujem da ću pronaći ljubav i biti prihvaćen u Srbiji“.

INFORMER – „Litijum neće otrovati vodu“ domaći i strani stručnjaci tvrde da je projekat „Jadar“ bezbedan za okolinu.

KURIR – O stanju u prosveti „Ostaćemo bez profesora matematike, srpskog, fizike i hemije“. Pod naslovom „Vučić: Struja u Srbiji ne sme da stane“ list prenosi izjavu predsednika Srbije povodom nestanka struje u regionu.

NOVA – Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović u intervjuu za list kaže „Zemlja posle ‘Rio Tinta’ neće biti ni za groblje“. „SNS na vlasti u Beogradu pod senkom izborne krađe“ o konstituisanju gradske Skupštine nakon izbora 2. juna.

POLITIKA – „Strujni kolaps u regionu, u Srbiji bez problema“ o nestanku struje u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Albaniji. „Vučić pozvao Makrona da pomogne u očuvanju mira“ o razgovoru predsednika Srbije i Francuske.

SRPSKI TELEGRAF – „Bez struje ceo Balkan“ list piše da je skoro celo područje Crne Gore, BiH, Albanije i delova Hrvatske ostalo bez električne energije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.