Naslovne strane za subotu, 23. decembar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 23. decembar, pretežno pišu o masovnom ubistvu u Poljskoj, na Filozofskom fakultetu u Pragu, te o prepucavanju opozicije i vlasti Srbije da li je bilo izbornih nepravilnosti ili ne.

BLIC – Posle debakla nekih stranaka na vanrednim izborima u Srbiji „Pljušte ostavke“. List piše i o izboru novog-starog trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića: „Tu sam da ispunim želje“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Posmatrači iz Austrije u harangi protiv Srbije“, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić. List piše da premijer Kosova Aljbin Kurti „traži sankcije protiv Vučića, a da ZSO formira po svom aršinu“.

DANAS – „Akademci najavljuju blokadu Beograda“ – protesti studenata zbog izborne krađe. „Videli smo dokaze o spornim glasačima“ – tvrdi Andreas Šider, vođa delegacije SDP Austrije u Evropskom parlamentu.

ALO – Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je izveštaj Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta): „Pokušaj rušenja ustavnog poretka“, piše list.

INFORMER – „Srbija će u Ekspo 2027. uložiti 15 milijardi evra“, piše list. Izjava premijerke Srbije Ane Brnabić: „Opozicija od početka htela haos“.

KURIR – Pod naslovom „Novi put“, o otvaranju saobraćajnice Lajkovac – Divci. Premijerka Srbije Ana Brnabić o izveštaju Crte, pod naslovom „Oštro“.

NOVA – „Fantomski birači presudno uticali na ishod izbora u Beogradu“ – pokazuju podaci iz istraživanja Crte. List piše i da je „Haos u bolnicama za decu“ u Beogradu.

POLITIKA – „Onima u Srbiji koji seju mržnju prema Srpskoj nikada nećemo oprostiti“ – kaže u intervjuu predsednik RS Milorad Dodik. „Zašto se Berlin meša u naš izborni proces“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – O nastavku sukoba Rusije i Ukrajine: „Rovovi gore poput šibica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com