U trendu

Naslovne strane za subotu, 28. oktobar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 28. oktobar pišu o pripremama stranaka vlasti i opozicije za izbore nagoveštene za 17. decembar, o pregovorima Beograda i Prištine u Briselu.

NOVA – Intervju sa kopredsednikom stranke Zajedno Nebojšom Zelenovićem: „Možemo i bez desnice do vlasti u Beogradu, SNS i Vučić su u padu“. List prenosi da je dogovorena jedna lista proevropske opozicije na izborima najavljenim za 17. decembar „Da politika nasilja ode u istoriju 17. decembra“.

BLIC – List piše da je određen naziv liste Srpske napredne stranke na izborima: „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

VEČERNJE NOVOSTI – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o planu EU i pregovorima s Kosovom u Briselu „Kurti kupuje vreme, neću da idem ispod našeg Ustava“. O robi u radnjama: „Smanjuju gramažu da pune džepove“.

DANAS – Intervju sa rediteljem Kokanom Mladenovićem: „Živimo u zatvoru kojim upravljaju kriminalci“. List piše da „Vlada (Srbije) nije obeležila godišnjicu, a nema ni razloga“. „Na ulicama Beograda neispravno više od 40 odsto vozila GSP“, piše list.

POLITIKA – Intervju s ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović: „Dugo smo slušali zlurade komentare o EPS-u“. Najava predsednika Srbije o mogućem uključivanju vojske u raščišćavanje krajeva uz granicu s Mađarskom zbog oružanih obračuna migranata: „Vučić: Uključićemo i vojsku na obezbeđivanju severne granice“.

INFORMER – Ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu za ratne zločine nad Srbima u Osijeku je farsa, država Hrvatska ga štiti jer mu je prvostepenom presudom umanjena kazna na svega 7 godina zatvora, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi da rata u BiH ne bi bilo da bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović nije sprečio potpisivanje sporazuma između Bošnjaka i Srba

KURIR – List piše da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas saradnicima rekao da je lider socijalista Ivica Dačić „najlakši partner“. „Deca zla“, prva srpska serija na čuvenom kanalu HBO.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар