Naslovne strane za subotu, 29. jul 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 29. jul pišu o usvajanju i potpisivanju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, o dešavanjima na severu Kosova i o drugim temama.

NOVA – List piše o protestu protiv nasilja koji je održan u Subotici: „Nisam nešto hrabar ali ovo je neizdrživo“. „Dubravka za tri godine rodila četvoro dece“, piše list.

POLITIKA – „Severu Kosmeta ponestaju namirnice i lekovi“, o dešavanjima u opštinama na severu Kosova u kojima većinom žive Srbi. Intervju sa predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski: „Glasovi državotvornih snaga treba da se saberu“.ALO – Grci slave srpske vatrogasce heroje: „Spremni za nove akcije“. Hrvatska: „Srpskoj deci brane ćirilicu“, piše list.

BLIC – Otac devojčice stradale u masovnom ubistvu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ za list kaže „Deca su nam ubijena sa vrlo jasnim planom“. O zahtevu da se zabrani desničarski pokret „Tužilaštvo: Levijatan je paravojna formacija“.

VEČERNJE NOVOSTI – O dešavanjima na Kosovu „Proterali naš narod, dižu muzej o zločinima Beograda“. „‘Leti’ perje u Hrvatskoj zbog Dodikovog leta“, o dolasku lidera Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar.

DANAS – „Vučić se stavio iznad Narodne skupštine“, list piše o potpisivanju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čiji prepis nisu mogli da dobiju poslanici opozicije koji su imali nameru da zatraže ocenu ustavnosti tog Zakona. „Cene stanova i dalje rastu, kupovina na kredit prepolovljena“, o dešavanjima na tržištu nekretnina u Srbiji.

INFORMER – „Mali: Plate će dogodine biti 940 evra“, piše list. Stručnjaci poručuju: „Zapad je lud ako misli da može da pobedi Putina“.

KURIR – Poboljšanje položaja radnika „Država predlaže da minimalac bude 400 evra, sindikati zasad zadovoljni“. „Zagreb zabranio da srpska deca dobiju bukvare na ćirilici!“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – „Vojska pragama htela da sravni zgradu BIA“, o dešavanima 5. oktobra 2000. godine. Rat: „Ameri šalju Ukrajini tenkove ubice“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com