Naslovne strane za subotu, 29. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 29. jun, pišu o Vidovdanu, izbornoj kampanji za predsedničke izbore u SAD-u, inflaciji i drugim temama.

ALO – „Demokrate traže zamenu za Bajdena“ list piše o debati u predsedničkoj kampanji u SAD-u. „Srbi zagledani u budućnost, Kurti hapsi narod i trobojke“ – povodom Vidovdana.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srbija za nas jedina i nedeljiva“ o poruci državnog vrha Srbije povodom Vidovdana. „Bajden vodi u poraz“ o reakcijama na debatu kandidata za američke predsedničke izbore.

DANAS – „Cene lako rastu, a teško se smanjuju“ o visokoj inflaciji u Srbiji. List piše o zabrani festivala „Mirdita – dobar dan“.

INFORMER – „Smenjen upravnik ‘Padinjaka’ “ u beogradskom Kazneno-popravnom zavodu „Padinska skela“ smenjeno 10 zasposlenih zbgo nasilne smrti zatvorenika. „Vučević: Što nas oni više pritiskaju, mi smo sve jači“ rekao je premijer Srbije na proslavi Vidovdana.

KURIR – O nesuglasicama u fudbalskoj reprezentaciji Srbije „Haos“, pod naslovom „Žestoko“ list piše o TV duelu predsedničkih kandidata u SAD-u.

NOVA – „Ljude spasavali iz potopljenih automobila“ o nevremenu u Srbiji. „Demokrate razmatraju drugog kandidata umesto Bajdena“ posle prve debate Bajdena i Trampa za predsedničke izbore.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića o Vidovdanu: „Da plamen slobode gori i za buduće generacije“. „Sud u Prištini izrekao presude za ubistvo Olivera Ivanovića“ zbog umešanosti u ubistvo lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“.

SRPRSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Baj, baj Bajden“ list piše o debati predsedničkih kandidata u SAD-u. „Petrolend-Trovalend“ o trovanju dece u akva-parku u Bačkom Petrovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com