Naslovne strane za subotu, 30. septembar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 30. septembar pišu o ostavkama gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije, koje su uvod u prevremene lokalne izbore, priznanju doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića da je organizator i učesnik oružanog incidenta na severu Kosova, i o drugim temama.

BLIC – „Lično sam pripremao odbranu od okupatora, Beograd nije znao“ – o pismu Milana Radoičića o njegovoj ulozi u oružanom incidentu sa kosovskom policijom kod manastira Banjska, 24. septembra.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o ostavci gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koja je uvod u lokalne izbore: „Dao ostavku, ‘zaokružio’ 17. decembar“. O upadu kosovske policije u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice „Kurtijeve siledžije lomile i u bolnici“.

DANAS – Izjava šefa Komiteta za zapadni Balkan nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića „Vučić je izgubio kontrolu nad svojim režimom“. O izveštaju komesarke Saveta Evrope u kome se govori o odnosu Srbije prema nezavisnim medijima „Bezbednost novinara ozbiljan razlog za brigu“.

NOVA – List piše da je „poverljivo“ trošenje budžetske rezerve „eksplodiralo“ prošle godine: „Pola milijarde evra vlast potrošila ‘ispod žita'“. Istraživanje o rejtingu stranka uoči novih izbora „Opozicija u zbiru ima snagu vlasti“.

POLITIKA – O akciji policije „Uhapšeno 11 dilera zbog 200 kilograma droge“. List prenosi pismo Milana Radoičića: „Nismo teroristi, već borci za slobodu“.

KURIR – „Na Drini mafija“ Loznica – jedna od kavačkih baza, piše list. Kurir piše i o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i izaslanikom lidera Ujedninjenioh Arapskih Emirata i unapređenju saradnje u oblasti energetike.

INFORMER – List prenosi obraćanje advokata Gorana Petronijevića koji je u ime svog klijenta Milana Radoičića izneo njegovo saopštenje: „Nikoga nisam obavestio o tome šta nameravam“.

SRPSKI TELEGRAF – „Milan Radoičić se obratio javnosti – Otpor Kurtiju sam lično organizovao“, piše list“. „Operacija Zapada na Kosovu – Zvonik. Strani agenti prave medijsku pripremu da se SPC optuži za saradnju s navodnim srpskim terostima i da joj se zabrani rad, što bi dovelo do egzodusa Srba“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.