U trendu

Naslovne strane za subotu, 4. maj 2024. godine

Beogradski dnevni listovi u prazničnom trobroju na naslovnim stranama izdanja za subotu, 4. maj pišu o proslavi Vaskrsa, o predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, o godišnjici obeležavanja masovnih ubistava u beogradskoj osnovnoj školi i selima kod Mladenovca i o drugim temama.

ALO – Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Haraščenko u intervjuu za list kaže „Srbi nisu genocidni, u Srebrenici se desio zločin“. Intevju s novom ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Jelenom Žarić Kovačević: „Radiću marljivo“.

BLIC – „O ukidanju carina, satelitima, letećim automobilima“, list piše o poseti predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji. Povodom godišnjice masovnih ubistava u Maloj Dubomi i Orašju: „Godina prođe 4. maj nikad“.

VEČERNJE NOVOSTI – Intervju sa premijerom Milošem Vučevićem „Republika Srpska živi i živeće, Srbija je voli, biće uvek uz nju“. Uskršnja poslanica patrijarha Srpske pravoslavne crkve – „Porfirije: Svako drugo brdo gde žive Srbi je golgota“.

DANAS – „Ujedinjeni u bolu“, list piše da je veliki broj građana i javnih ličnosti obeležio godišnjicu masovnog ubistva u beogradskoj oglednoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Bivši direktor Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević za list kaže „Poslovanje EPS-a beleži pad“.

INFORMER – „Bol nikada neće proći“, o godišnjici masovnih ubistava.

KURIR – Premijer Srbije Miloš Vučević u intervjuu za list kaže „Nova vlada je spremna za borbu za samostalnu i nezavisnu Srbiju“.

POLITIKA – Vaskršnja poslanica Srpske pravoslavne crkve: „Svet zaboravlja genocid nad Srbima“. Sećanje na masakr u beogradskoj osnovnoj školi „Dan kada je sve stalo“. O godišnjici ubistva devetoro mladih u selima kod Mladenovca „Dubona i Malo Orašje čekaju istinu i pravdu“.

SRPSKI TELEGRAF – List u tekstu pod naslovom „Tajna večera Šolca i Makrona“, piše da su se visoki evropski zvaničnici uznemirili što kineski predsednik dolazi u Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.