U trendu

Naslovne strane za utorak 14. maj

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 14. maj 2024. pišu o zabrani ulaska na Kosovo patrijarhu SPC Porfiriju, o odlasku predsednika Aleksandra Vučića u Njujork gde će govoriti o Rezoluciji o Srebrenici, poseti Olene Zelenski Srbiji, kao i o predstojećim beogradskim izborima.

BLIC – Alarmantni slučajevi u Užicu i Beogradu: „Deca nam ginu zbog selfija i tiktok izazova“, piše list. Predsednik Srbije Vučić sa Olenom Zelenski: „Mir što pre da se vrati“. 

VEČERNJE NOVOSTI – Patrijarh Porfirije posle zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju: „Ko zatvara vrata doma molitve, sebi čini zlo“. O konačnoj zabrani dinara na Kosovu, Aljbin Kurti ostvaruje plan „Kome pronađu dinare, kazna i do 2.000 evra“. 

DANAS – Da li je Vučićeva medijska dominacija veći problem od biračkog spiska „Četvrtina građana misli da su bili predsednički izbori“, piše list. O izjavama predstavnika vlasti Srbije, Crne Gore i RS u Donjoj Gradini „Jasenovačke žrtve iskoristili za najjeftinije političke igre“. Autorski tekst profesora Radeta Veljanovskog „Kako su RTS, Politika i Tanjug postali deo protokola Srbije i Kine“.

NOVA – Da li će policija konačno dobiti direktora „U igri Tomislav Radovanović, Ninoslav Cmolić i Veselin Milić“. U susret izborima „Proglašeno 11 sigurnih lista za izbore u Beogradu“. Prva dama Ukrajine u Beogradu: „Olena Zelenski kao diplomatsko oružje“.

POLITIKA – Sastanak predsednika Srbije sa evropskim komesarom za proširenje, između ostalog i o rezoluciji o Srebrenici, „U Njujorku ćemo im dati odgovor kakav zaslužuju“. Posle smene ruskog ministra Sergeja Šojgua „Urušavanje reputacije prvog čoveka odbrane“. List piše o odluci Prištine: „Patrijarhu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju“.

KURIR – „Oštro“, Vučić: Sve će ih boleti glava u Njujorku, piše list. List piše i o atentatu na Luku Bojovića: „Istraga“, nišanili Luku Bojovića na godišnjicu ubistva njegovog brata.

SRPSKI TELEGRAF – Patrijarhu zabranili da uđe na Kosovo, piše list. „Putinova osveta za Prigožina – zbog ovoga je smenjen Šojgu“, naslov teksta o smeni na čelu ruske vojske. 

INFORMER – „Kurti zabranio ulazak na KiM partijarhu Porfiriju“, piše list. „Velike promene u ruskoj vojsci, Putin ratuje sam“, analitičari kažu da je predednik Rusije poslao poruku da će lično rukovoditi vojnim operacijama u Ukrajini, piše list.

ALO –  „Putina brine cena, ne ishod rata“, o razlozima zašto je smenjen Šojgu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.