U trendu

Naslovne strane za utorak 19. mart

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 19. mart 2024. pišu o nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije, najavama gradnje na mestu bombardovane zgrade Generalštaba VS, predsedničkim izborima u Rusiji, najavama ulaska Kosova u Savet Evrope i drugim temama.

ALO – List navodi da se na Divčibarama dešava ekološka katastrofa „Krče šumu, dižu hotel!“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Putinu Zapad armirao poziciju“, o predsedničkim izborima u Rusiji. O Zakonu o rodnoj ravnopravnosti u tekstu „Cilj im je da razbiju porodicu“. O najavama prijema Kosova u Savet Evrope, list piše pod naslovom „Priština i Brisel igraju na tačku 4“.

DANAS – O najavi gradnje na mestu bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu, u tekstu „Vučić oduševljen, stručnjaci uzdržani“. „Rasprava na ivici incidenta, opozicija pokazala ‘Oskara'“, o nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije. „Više školarine na devet fakulteta UB“, piše list.

BLIC – „Save(s)t Evrope“, o mogućem prijemu Kosova u Savet Evrope. O nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije u tekstu „Burno u Skupštini: Red aplauza, red optužbi, pa još i performans“. „Rusi u Beogradu masovno glasali protiv Putina“, piše list.

INFORMER – „Neće biti predaje Kosova i Metohije“, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

KURIR – O početku radova na izgradnji fabrike u Inđiji: „Nova japanska fabrika u Inđiji od 50 milona evra!“.

NOVA – „Oskar zasenio izbor Ane Brnabić“, o sednici Skupštine Srbije i ‘oskarima’ koje su doneli poslanici opozicije. „Ruski birači rekli glasno ‘njet’ Putinu“, o glasanju u Srbiji za predsedničke izbore u Rusiji. „Vlahović otkazao Piksiju, Svilar precrtan zauvek“, o fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

POLITIKA – Bivši američki diplomata Ričard Grenel u intervjuu za list navodi „Sedište projekta Generalštab bio bi Memorijal, kao mesto sećanja na njegovu istoriju“. List prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „O dinaru na KiM nema nikakvog dogovora“. „Rekordna podrška Vladimiru Putinu“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – O početku radova na izgradnji fabrike JFE Šođi u Inđiji: „Japansko čudo stiglo u Srbiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar